Brødet til høgre laga eg etter eiga tilpassa oppskrift. Eg elta og heva brødet slik eg brukar til vanleg. Brødet til venstre fekk same behandling, men det var utan olje og egg. Mjølmengda var heilt lik. Eg brukte vekt! "Mitt" brød vart lysare og lettare og smaka betre.Valnøttbrød3 dl vatn
1/4 pk gjær
1 egg
2 ms olje, t.d. solsikkeolje
1 ts salt
125 g sikta rug
125 g sammalen kveite, fin
ca 250 g kveitemjøl
100 g hakka valnøtter (Ha i ved forming av brødet).
5 kommentarer:
Dette såg herleg ut, hadde eg berre hatt valneter i hus! Eg seier det igjen, kan du ikkje lage ei "bok" her på nettet, du har så mange flotte og godt utprøvde oppskrifter. Eg prøvde ei tilnærma verdens beste i jula, frå ein dansk blogg, der krem og creme freche var blanda, har du prøvd det? Litt spennande smak.
Brøda såg deilige ut og eg har valnøtter i hus. Men eg stålsette meg og bakar no ein porsjon grove rundstykke frå Ingers (slanke-)bok. Godt nok. Praktisk med rundstykke når vi et såpass lite brød,då kan vi ta opp ferske rundstykke til kvart måltid om vi vil.
Det høyrest friskt og godt ut med creme freche i kremen. Den kan vel piskast. Eg har ikkje smakt det.
Kakebakinga vert lite fornya her.
Nam! Eg har veldig lyst til å bake slike, men eg må ete alt sjøl... Dei andre i huset syns ikkje noko om slike klumpar i brødet;)
Takk for korrekt kunnskap om sola si vandring over Melshornet, no har eg korrigert fyrste innlegget mitt!!
Vi får stole på Jostein....
Og håpe på at vi hugsar det sjølve neste år. Eg vert usikker og må spørje kvart år.
Legg inn en kommentar