torsdag 21. august 2008

På historisk grunn

Kvar du går i Roma, er du på historisk grunn. Derfor er det kjekt å rusle rundt i ulike bydelar. Men dei mest kjende attraksjonane må ein sjølvsagt få med seg. Vi fekk tips om at vi måtte stå tidleg opp og stille oss i kø. Dette passa oss ikkje heilt. Vi likar oss best utan vekkarklokke. Så vi venta med køståing til 13-14-tida. Det viste seg å vere lurt!
Utanfor Colosseum var det to køar. Ein for dei som ville sjå, og ein for dei som ville ha guida turar. For 4 euro ekstra kunne ein gå omtrent rett inn. Det var ein ungdom med flott engelsk som verva oss til guida tur. Då vi kom inn, viste det seg at guiden var italienar, og aksenten utprega. Med telefonar på øyret for å høyre betre som hyadde sin ekstralyd, vart det litt vanskeleg å følgje med. Men vi anstrengte oss den halvtimen det tok, og litt nytt lærte eg.
Dei haddebygd opp litt av tregolvet, så ein kunne få eit inntrykk av korleis det hadde vore. Under heldt dei fangar. Dyra heldt til utanfor.
Dette bildet er frå første kvelden utanfor. Legg merke til dei mange inngangane. Dei kunne tøme og fylle Colosseum på kort tid.
Her ser ein litt av det gamle golvet som no er dekt med ein slags asfalt.

No må eg vel til å sjå gladiatorfilmar for å kjenne meg att!

p.s. Dei kristne fjerna mange romerske symbol frå Colosseum i tillegg til å sette opp kors.

Ingen kommentarer: