tysdag 11. mai 2010

Coca-Colakake

I dag hadde vi kake til dessert på skulekjøkenet, nærare bestemt Coca-Colakake.  På førehand snakka eg om at colasmaken nok ikkje trenger gjennom smaken av sukker og kakao.  Kva gjer då colaen i kaka?  Saman med surmjølk og natron gir den nok kaka eit ekstra løft.  Lett og luftig vert den .  Dei karane som laga kaka, synest der var alt for mykje sukker i.  Til det er det berre å seie at sjokoladekake er ikkje kvardagskost. Til stor langpanne er det berre å doble denne oppskrifta.

Coca-Colakake
2 1/2 dl cola
1 1/4 dl soyaolje (ev. rapsolje)
125 g margarin
3 ms kakao

5 dl sukker
5 dl kveitemjøl
½ ts salt
2 ts vaniljesukker
2 egg
1 ¼ dl biolamjølk, naturell (ev, cultura)
1 ts natron

2 ms melis


Slik gjer vi:

1. Set omnen på 180 grader og ha bakepapir i ei form på ca 24 x 34 cm, 5 cm djup.

2. Varm opp cola, olje og margarin i ei panne. Lat det koke opp medan du rører heile tida.

3. Bland sukker, mjøl, salt og vaniljesukker i ein stor bolle.

4. Tilset colablandinga litt etter litt og rør godt.

5. Tilset egg, culturamjølk og natron og rør godt.

6. Hell røra i forma og steik kaka midt i omnen i ca 45 minutt.

7. Dryss over litt melis til pynt.

Ingen kommentarer: