Men kva gjer ein når det er slutt på saus?
---
Når eg set lammesteiker i omnen, begynner eg å lage bruning i ei jerngryte. Bruninga får stå på relativt låg varme. Når bruninga er blitt passeleg mørk, "nøttebrun", sper eg med vatn til ein tjukk saus som får stå å koke lenge. Når steikene er ferdige, har eg sjyen oppi sausen, og det vesle ekstra: Ein kopp kaffi med fløyte. Dette er mormor, Amanda, si oppskrift.
---
No er det slik, at same kor mykje saus eg lagar, rikeleg, trur eg, så vert sausen oppeten. Til restane av lammesteikene steikte eg små halve poteter i omnen saman med ulike grønsaker som løk, gulrot og skvåsj. Bruk t.d. solsikkeolje, salt, pepar og provencekrydder.
4 kommentarer:
Det blir for lite saus når den er så god...
Mor mi siterte alltid Amanda: ...og so må han koke lengje...
Der var att ein sausekopp til kvar av dei to som åt seinare. Gutane har det til felles at dei et mykje poteter med rikeleg saus!
Slow-food er vel inn att, det gjev god smak og mykje jern i sausen, skulle ein tru.
Takk for tipset, alltid noko nytt å lære. Denne veka har vi hatt kun fisk til middag, måndag lutefisk, tysdag honndalsaure, onsdag røykt torsk - herleg!
Eidabesta
Legg inn en kommentar