torsdag 14. oktober 2010

Endeleg har det lykkast!

Brødet er lett og luftig og heva berre med surdeig!

Sidan eg ikkje lykkast sist eg prøvde å lage ekte surdeigsbrød, laga eg 1/3 oppskrift, altså berre eitt brød.  Eg let brødbakemaskina kna deigen.  Væska var midt mellom kald og lunken.  Elles gjorde eg akkurat som oppskrifta sa.  Første hevetida var 4 timar. Andrehevinga gjekk raskare enn eg forventa, berre vel ein time.

Nei, no lyg eg litt her.  I oppskrifta stod det 125 g lys og 125 g mørk surdeig.  Eg har berre laga mørk.  Det var like før eg sette boka ned ein heil karakter. Det får vere grenser for å gjere det tungvint!  Brødet s 77 heiter dessutan grovt surdeigsbrød, men inneheld berre sikta kveite- og rugmjøl i tillegg til surdeigen.

Det spørs kor lenge eg gidd å fore på denne surdeigen.  Det vert nok høgst eit par dagar til. Men no trur eg at eg har teknikken inne, slik at eg kan frigjere meg frå oppskriftene i boka.

Smaken kan eg ikkje uttalle meg om før i morgon.  Men nøttebrødet var mykje betre i dag enn i går! Surdeigsbrød skal vere spesielt haldbare.

2 kommentarer:

Anlen sa...

Dette ser lekkert ut!!

solveig sa...

Minner veldig om brøda vi kjøpte i Roma.