Det er spennande med surdeigen! Eg har tru på at eg skal få det til denne gongen. Målet er å lage frukt- og nøttebrødet side 73.
Dette bildet har de sett før.
Dagen etterpå hadde deigen heva seg i den minste Espelidbollen.Deigen fekk heve i eit glas denne gongen. Eg vog opp ingrediensane, dei ca 100 g sikta rug som eg let vere akkurat 100 g, var nok litt i meste laget.
Men den litt for faste deigen såg og lukta akkurat som han skulle. Legg merke til mi nye oppfinning: Ein strikk for å halde plastfolien på plass.
I morgon skal surdeigen vere klar til bruk. Schakenda skriv to stader 1-2 dagar. Eg trur ein dag er nok på mitt kjøken der det sikkert er godt og varmt på dagtid. Men ein treng ikkje bruke surdeigen den dagen den er ferdig, slik eg forstår det kan det vere ein fordel å "friske han opp" ein ekstra gong. I morgon er eg truleg heime berre eit par timar om ettermiddagen, så bakinga får vente.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar