Har vi kome til ei tid i månaden det er ufint å rippe opp i nyttårsforsetta? Kanskje. Med mitt eine vert det gjerne to skritt fram og eitt tilbake. Eg må i alle fall kjøpe inn litt for å få brukt noko anna. Syltesukkeret har stått i skapet sidan i sommar. I går fekk eg for meg at eg kunne sylte dei tre jordbærposane som datt ned i handlekorga mi her ein dag.
Før ville det ha vore utenkeleg å flotte seg med jordbær frå butikken midt på vinteren, sjølv frosne. No får ein dei for ein rimeleg penge. Til 1200 g jordbær brukte eg 3 dl syltesukker.
Dette vart tre små glas med passeleg sylte. Eg var spent på om sylta vart stiv nok med denne sukkermengda. Til det er det å seie at sylta vart stiv nok til brødskiva, men ikkje så stiv som kjøpesylte. Det synest eg heller ikkje er noko poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar