tysdag 26. januar 2010

Finnbiff for skulekjøken

Ein blogglesar etterlyser oppskrift på Finnbiff som høver for skulekjøkenbruk.  Min tidlegare kollega utarbeidde denne oppskrifta.  Vi har brukt den til juleavslutningsleksjonen i fleire år.  Vi serverer den som tallerkenrett.  Det er ein populær rett. 

Det er litt andre krav til skulekjøkenoppskrifter enn til vanlege oppskrifter.  Dei bør mellom anna ikkje ha for mange ingrediensar.  Framgangsmåten bør vere enkel og tydeleg.  Ein ingrediens som sopp kan føre til ramaskrik.  Eg meiner ikkje at ein ikkje skal bruke det, men eventuelt steike og servere det til. Dette er ikkje akkurat billeg mat i skulekjøkensamanheng. 


1 løk, finhakka
250 g reinsdyrkjøt i løvtynne skiver

1 ms margarin

2 ms kveitemjøl

3 dl vatn
1/2 ts salt
1/2 krm pepar
6 knuste einebær
1 ts rognebærgele
1-2 skiver geitost
1/2 dl seterrømme
(ev. 1-2 dråpar sukkerkulør)

1. Smelt margarin i ei gryte.
    Den er passe varm når margarinen har slutta å skumme og er lys brun.

2. Brun kjøtskavet og løken.  Strø deretter over kveitemjølet.

3. Tilset alle dei andre ingrediensane og kok retten ved svak varme ca 30 min.

Vi serverer potetmos, gulrot og brokkoli til.
Ein kan gjerne ha tyttebærsylte og sylteagurkar.
Vi har i rognebærgele som vi har laga, men det går sikkert greit utan.

Bildet har eg tatt frå matprat.

1 kommentar:

STRIKKEMOR(O) sa...

Takk skal du ha, Solveig! Dette ser veldig godt ut!