God reiskap er halve jobben heitest det. I dag laga Wenche potetmos, eller potetstappe som det heiter her, og la ut om kor lurt det var å bruke ballongvisp. For meg såg det ikkje lurt ut i det heile tatt. Det såg derimot klønete ut. Kva reiskapen på bildet heiter, veit eg ikkje, men han vert i alle fall brukt til å lage stappe. Den nye er til nye panner med teflon/titanbelegg. Den gamle har ikkje vorte kasta enno.
P.S.
No fann eg ut kva reiskapen heiter på Jernia: Potetmosar. Då veit vi det.
2 kommentarer:
Akkurat som her-ein gammal og ein ny. Eg la også merke til ballongvispen og reagerte på at ho ikkje hadde skikkelig "stappar".
I gamle dagar hadde vi nokre gedigne treklubber til dette bruk, men mi har visst hamna i omnen for lengst. Noko lærte eg i dag også: at ein ikkje skal salte potetene når ein skal lage stappe av dei, då blir stappa seig.
Det har ho sagt før. Nettopp derfor eg følgjer med, for å få små tips.
Legg inn en kommentar