Eg har lova ein ung blogglesar å legge ut oppskrifta på kvitløksbagettar. Så her skal de få ei steg for steg-oppskrift.
Deig til 4 bagettar
1/2 - 1 pk gjær
2 ms flytande margarin/olje/smelta smør
1 ts salt
4 dl lunken mjølk
(1 egg)
ca 10 dl kveitemjøl
1. Smuldre gjæren i bakebollen. Bruk gjerne kjøkenmaskin.
2. Ha i lunken mjølk, salt og olje. Egg gir luftige brød.
3. Ha i kveitemjølet og kna deigen godt.
Medan deigen hevar, lagar du kvitløkssmør. Bruk stavmiksar om du har.
1. Hakk 2 båtar kvitløk saman med nokre urter. Eg brukte oregano og grasløk i dag.
Du kan bruke timian og/eller basilikum også.
2. Ha i 50 g smør (Tine - ikkje margarin)
Når deigen har heva til dobbel storleik, deler du han i fire emne.
3 kommentarer:
Eg får vatn i munnen berre av å lese om bagettar og brød. INGEN TING smakar betre enn fersk gjærbakst!
Ikkje særleg populært at eg putta dei i frysaren ... Men det er berre å ha mjukt smør på lur.
Tusen takk for denne oppskrifta, dette skal prøvast! Har ikkje sett oppskrift på kvitløksbaguettar tidlegare. Har brukt dei frå frysedisken på Rema, du veit.
Legg inn en kommentar