Kva skal eg seie? Vanskegrad: Vanskeleg tok eg som ei utfordring. Dag 2 var det skikkeleg liv i deigen med fare for overbobling. Skulle eg då ha tatt dag 3 om kvelden?
Det er berre ein ting som ergrar meg, og det er at eg brukte feil mjøltype i starten. Dermed kan eg ikkje legge noko av skulda over på brodogkorn.no.
Gårsdagens brød av kastedeig heva nok litt for kort før det kom i omnen. Det var eit ekte latmannsbrød. Eg heiv deigen rett på plata og forma det der. Men godt vart det, og oppete er det.
Gårsdagens brød av kastedeig heva nok litt for kort før det kom i omnen. Det var eit ekte latmannsbrød. Eg heiv deigen rett på plata og forma det der. Men godt vart det, og oppete er det.
Om eg gjev meg i kast med surdeig att, får tida vise. Kanskje eg heller satsar på det dei kallar poolish, dvs at ein lagar ein laus deig med litt gjær deigen før ein bakar.
3 kommentarer:
Gledar meg til å lære poolish! Denne surdeiga må ein vere uthaldande for å orke, trur ikkje eg prøver det. Veit du forresten kor det er blitt av Herman, den vandrekaka du kanskje hugsar? Eg har spora ho opp i Danmark, men det er no måte på...
Viss det var den same som var her, så var der vel alle ingrediensane som er i ei kake.... med det du hadde i sjølv?
Slikt tolmodigheitsarbeid høver ikkje for meg, så det må heller bli poolish.
Synest ikkje det blir særlig smak på brøda som eg lagar same kva eg har i dei.
Legg inn en kommentar