Onsdagane har vi ei kantinegruppe som lagar noko "kosemat". Vi har prøvd med ulike bollar, og kome fram til at desse er både populære og enkle å lage. Vi som har prøvd litt forskjellig, har opplevd rosiner som flyt i gangane, og vi veit kor mykje rot og søl som følgjer med vanlege skulebollar. Desse kan eg trygt anbefale. Eit lite atterhald: Eg har hatt i sjokoladebitane.
2 pk raud gjær250 g smelta smør
12 ½ dl mjølk
3 dl sukker
2 ts kardemomme
2 kg kveitemjøl
vaniljekrem
kokesjokolade
1. Smuldre gjæren i bakebollen. Bruk stor kjøkenmaskin.
2. Varm mjølka til 37 grader og hell over gjæren.
3. Ha i resten av ingrediensane og elt deigen smidig og jamn i maskina.
4. Set deigen til heving. Han er ferdig når han når kanten av bakebollen.
5. Del deigen opp i emne på 100 g og trill glatte, sprekkfrie bollar. Trykk dei litt flate.
6. Set omnen på 225 grader.
7. Lat dei heve til dobbel storleik, ca 25 minutt.
8. Lag ei grop i midten av bollane, og fyll ho med ein bit sjokolade og litt vaniljekrem.
(Eg klipper eit passeleg stort hol i ein "Piano"-pakke.)
9. Steik bollane i 10-15 minutt, og avkjøl dei på rist.
2 kommentarer:
Takk for tipset! Dette må verte ein "formingsaktivitet" i haustferien :)
Sjokolade i bollar? Høyrest pyton ut! Eg grøsser. Då vil eg heller ha rosiner,ja.Eller ingen ting. Oppskrifta er sikkert god, skal prøve den-ein gong.
Legg inn en kommentar