I dag hadde vi kake til dessert på skulekjøkenet, nærare bestemt Coca-Colakake. På førehand snakka eg om at colasmaken nok ikkje trenger gjennom smaken av sukker og kakao. Kva gjer då colaen i kaka? Saman med surmjølk og natron gir den nok kaka eit ekstra løft. Lett og luftig vert den . Dei karane som laga kaka, synest der var alt for mykje sukker i. Til det er det berre å seie at sjokoladekake er ikkje kvardagskost. Til stor langpanne er det berre å doble denne oppskrifta.
Coca-Colakake
2 1/2 dl cola
1 1/4 dl soyaolje (ev. rapsolje)
125 g margarin
3 ms kakao
5 dl sukker
5 dl kveitemjøl
½ ts salt
2 ts vaniljesukker
2 egg
1 ¼ dl biolamjølk, naturell (ev, cultura)
1 ts natron
2 ms melis
Slik gjer vi:
1. Set omnen på 180 grader og ha bakepapir i ei form på ca 24 x 34 cm, 5 cm djup.
2. Varm opp cola, olje og margarin i ei panne. Lat det koke opp medan du rører heile tida.
3. Bland sukker, mjøl, salt og vaniljesukker i ein stor bolle.
4. Tilset colablandinga litt etter litt og rør godt.
5. Tilset egg, culturamjølk og natron og rør godt.
6. Hell røra i forma og steik kaka midt i omnen i ca 45 minutt.
7. Dryss over litt melis til pynt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar